Świat gastronomiczny nieustannie się rozwija, nowe knajpki i restauracje pojawiają się w miastach w coraz szybszym tempie. Czym byłaby dobra kawiarnia bez aromatycznej kawy z dobrych plantacji? Obecnie nie da się sobie nawet wyobrazić dnia bez kawy. Placówki gastronomiczne powinny dobrze o tym wiedzieć i być zaopatrzone w kawy wysokiej jakości i świetne ekspresy do kawy. Jak wybrać dobry ekspres do kawy gastronomiczny?
Ekspres do gastronomii – najważniejsze cechy
Na stronie najlepsza-kawa.pl znajdziemy ogromny wybór ekspresów firmy Bezzera – strona jest ich oficjalnym i głównym dystrybutorem. Dodatkowo strona prowadzi dzierżawę ekspresów do kawy gastronomicznych, możliwość wzięcia ich w leasingu oraz oczywiście ich zakup. Na stronie przedstawiona jest obszerna oferta ekspresów:
- BEZZERA ARCADI – najbardziej zaawansowany ekspres z rodziny Bazzera, wyposażony w ustawienia „współczynnika zaparzania”,
- BEZZERA B2013 AL – absolutna wszechstronność, system dźwigniowy bez potrzeby użycia prądu,
- BEZZERA B2016 – niezawodny, solidny, wszechstronny,
- BEZZERA C2013 COMPACT – innowacyjny system grzewczy, który utrzymuje kawę w odpowiedniej temperaturze,
- BEZZERA ELLISSE PID – kompromis między nowoczesnością, a tradycyjnym stylem,
- BEZZERA VICTORIA – najbardziej zaawansowany technicznie ekspres, system trzech bojlerów, programowanie temperatury i ciśnienia,
- BEZZERA EAGLE – ręcznie wykonywany korpus z najwyżej jakości materiałów przypomina, a wręcz jest repliką maszyn z okresu Belle Epoque.
Oferta marki jest na tyle szeroka, że każda placówka gastronomiczna znajdzie odpowiedni ekspres dla siebie. Oprócz zróżnicowanych danych technicznych i funkcji, które mogą zapewnić łączy je jedno – unikatowy wygląd, bardzo uniwersalny, który będzie cieszył oko gości i pasował do każdego rodzaju wnętrza lokalu.
Należy wspomnieć, że ekspresy kolbowe są bardzo intuicyjne, łatwe i szybkie w obsłudze, co jest ważne jeśli restauracje przyjmuje dużą ilość gości. Dodatkowo są one budowane na sprawdzonych mechanizmach, które zapewniają długą żywotność i brak awarii sprzętu.